Kijk, dat is het mooie van Leeuwarden!

Leeuwarden heeft als hoofdstad van de provincie Fryslân veel te bieden. De stad heeft een rijk cultureel aanbod en op culinair gebied is er voor elk wat wils. De stad heeft een lange historie welke terug is te zien in de historische binnenstad. In 2018 heeft Leeuwarden zich nationaal en internationaal op de kaart gezet als Culturele hoofdstad van Europa. Maar ook tegenwoordig is er veel te doen in de stad. Klik hier voor het actuele aanbod en laat je verrassen. Vanuit Twirrewyn is het centrum van de stad op de fiets maar 4 kilometer. Je bent er zo!


foto: Bouwe Brouwer

Cultureel

Op cultureel gebied heeft Leeuwarden veel te bieden. De stad kent prachtige musea zoals het Natuurmuseum Friesland, het keramiekmuseum Prinsessehof , Aquazoo en natuurlijk het Fries Museum.

En Leeuwarden is natuurlijk bekend door de festivals waarvan Welcome to the Village misschien wel het bekendste is.

Culinair

Op culinair gebied kun je in Leeuwarden je hart ophalen. De stad heeft vele cafés en restaurants met een grote variëteit. Of je nu een eetcafé zoekt of toch liever à la carte eet; in Leeuwarden vind je wat je zoekt. In de zomer is het een aanrader om na een etentje door de Prinsentuin te lopen met een heerlijk ijsje in je hand van één van de ijssalons die de stad rijk is.Historie

De historie van Leeuwarden ontdek je op de manier die het beste bij jou past. Op het water, in een gondel, op de fiets of gewoon lopend. Enthousiaste stadsgidsen vertellen je graag gepassioneerd over hun favoriete plekje of het mooiste straatje. Ontdek ze allemaal en ervaar het mooie van Leeuwarden.


Sportief

Op sportief gebied is er veel keuze. Oefen je klimvaardigheden bij klimwand NoarDwand of trek je baantjes bij zwembad de Blauwe Golf. In de herfst en winterperiode is de Elfstedenhal the place to be om te schaatsen. De golfliefhebbers kunnen hun skills oefenen bij de Leeuwarder Golfclub .